Στην προηγούμενη δημοσίευση δείξαμε την κατασκευή του γλυπτού μας, του ταύρου-μόσχου. Όμως, ο ταύρος είναι ένα μόνο κομμάτι του όλο έργου, όπως το βλέπουμε στην τελική του μορφή (τελευταία φωτογραφία). Πίσω από τον ταύρο βλέπουμε αναρτημένα κείμενα και την κορυφή του τοίχου τον τίτλο του έργου. Επίσης ψηλά υπάρχει και ένα φωτεινό τρίγωνο. Αυτή την κατασκευή θα δείξουμε σήμερα.
Ξεκινάμε σπατουλάροντας τιε τυχόν ανωμαλίες του τοίχου με στόκο και σπάτουλα. Περιμένουμε να στεγνώσει και το τρίβουμε με γυαλόχαρτο.
Και ξεκινάμε το βάψιμο. Έχουμε επιλέξει όλος ο τοίχος να γίνει ένα έντονο βαθύ κόκκινο πλαστικό χρώμα ή ακρυλικό.
Για τις μεγάλες επιφάνειες χρησιμοποιούμε ρολό μεσαίου μεγέθους και για τις γωνίες μεσαίου μεγέθους πινέλο.
Για έναν άσπρο τοίχο θα χρειαστούμε να επαναλάβουμε το βάψιμο πάνω απο 2 φορές.
Κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο χέρι..
Και τώρα ήρθε η σειρά της κατασκευής του βάθρου, πάνω στο οποίο στέκεται το γλυπτό-ταύρος. Αφού αποφασίσαμε τα μέτρα που θέλουμε να έχει η κάθε πλευρά, κόψαμε τα ξύλα σε κομμάτια σε ειδικό μαγαζί. Και αρχίζουμε να τα συναρμολογούμε. Ανοίγουμε τρύπες με το ηλεκτρικό εργαλείο και ενώνουμε τα κομμάτια με βίδες, ώστε να γίνει ένα κουτί.
Στην κατασκευή αυτού του κουτιού-βάθρου χρειάστηκε και ένας βοηθός.
Και τώρα είμαστε έτοιμοι και βάφουμε το κουτί στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Για καλύτερη απόδοση χρησιμοποίησα το ρολό και όχι πινέλο που μπορεί να κάνει γραμμές.
Τελειώσαμε με αυτό!
Μετράμε τις αποστάσεις και αναρτούμε τα κείμενα στα σημεία που έχουμε ορίσει. Τα κείμενα τα είχαμε τυπώσει προηγούμενα σε μουσαμά σε μαγαζί για επιγραφές.
Καλύπτουμε τις άκρες του μουσαμά με πηχάκια βαμμένα πριν στο χρώμα του τοίχου. Τα πηχάκια τα στηρίζουμε στον τοίχο με καρφάκια. Έτσι, συγκρατείται ο μουσαμάς με την ανάρτηση των κειμένων και καλύπτονται και τα ξέφτια του μουσαμά αν έχει.
Το βάθρο είναι στεγνό τώρα και καρφώνουμε πηχάκια που καλύπτουν τις γωνίες του. Αυτό γίνεται για να έχει ωραίο τελείωμα.
Τα πηχάκια έχουν βαφεί στο χρυσό χρώμα του ταύρου.
Σειρά έχει ο φωτισμός του έργου.
Έχει 3 στελέχη για λάμπες τα οποία περιστρέφονται στα σημεία που θέλουμε να ρίξουμε τη δέσμη φωτός. Τις 2 λάμπες τις κατευθύνουμε στον τοίχο και την άλλη στον ταύρο που βρίσκεται κάνω στον ταύρο.
Η κατασκευή του τριγώνου: Κόψαμε 3 λωρίδες λεπτό ξύλο και τα ενώσαμε σε τρίγωνο με δυνατή κόλλα. Προσαρμόσαμε πάνω του τον ειδικό φωτισμό αποτελούμενο απο μικρά λαμπάκια σε όλο το τρίγωνο.
Και εδώ είναι αναρτημένο στον τοίχο. Φροντίζουμε να υπάρχει κοντά πρίζα ή μεγάλο καλώδιο για να το συνδέσουμε και να το ανάψουμε.
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
του έργου "Ο χρυσός μόσχος και η σοφία του προφήτη"
Στην επόμενη ανάρτηση, θα μιλήσουμε για ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι του έργου. Αυτό είναι τα κείμενα και το τι θέλω να πω με το έργο μου. http://texni-zoi.blogspot.gr/2012/01/blog-post_17.html
Ελπίζω να χαρήκατε την διαδικασία μαζί μου!
Μαρία Ζωγράφου Ουζούνογλου